Sebastian

Huishoudhulp Brugge

Mijn uren zijn perfect georganiseerd om naast mijn job ook Nederlandse les te volgen.

Tien maanden geleden verhuisde Sebastian uit Polen en begon voor GreenHouse te werken. Zijn aanstekelijke enthousiasme en Poolse humor maken van de huishoudhulp één uit de duizend. “In Polen was ik pedagoog, deed ik administratie in een ziekenhuis, werkte ik in marketing en reclame”, somt hij op. “Ik ben naar België gekomen om iets nieuws op te bouwen. Het is het juiste moment, want ik begin ouder en ouder te worden (lacht). België is een heel mooi land en Brugge, waar ik werk, een mooie stad. Maar ik hou niet van toeristen: als ik met de fiets naar het werk ga, moet ik voortdurend stoppen (lacht).”

 

Verhalen schrijven

Sebastian houdt van het werk, op voorwaarde dat de klanten aangenaam zijn. “De meesten appreciëren mij omdat ik eerlijk ben, graag mijn werk doe – behalve ramen wassen – en af en toe een praatje sla. Klanten vragen ook graag naar mijn Poolse verleden, en dan vertel ik hen over de geschiedenis van mijn land, de boeken die ik graag lees en de verhalen die ik schrijf. Twee van mijn klanten leren mij ook regelmatig een nieuw woordje Nederlands.”

 

Café

GreenHouse zelf gaf hem ook de kans lessen Nederlands te volgen. Een kans die hij met beide handen greep. “Mijn uren zijn namelijk perfect georganiseerd om dat mogelijk te maken”, zegt hij daarover. “Op maandag en woensdag werk ik vier uur, zodat ik de rest van de dag naar school kan. Ik hou trouwens van jullie taal. Mijn favoriete woorden zijn ‘donderdag’, ‘potlood’ en ‘lopen’. En ‘café’ natuurlijk (lacht).”

Ben je benieuwd hoe een job als huishoudhulp bij GreenHouse eruit ziet? Bekijk dan zeker onze film “Een dag in het leven van een huishoudhulp”.

Solliciteer snel!