Reinier

Huishoudhulp Waregem

Terughoudendheid bij klanten omdat ik een mannelijke huishoudhulp ben? Nooit meegemaakt.

Reinier werkt in een drieploegensysteem en is daarnaast al acht jaar huishoudhulp voor GreenHouse. “Af en toe is die combinatie wel eens lastig”, geeft hij toe. “Bijvoorbeeld als je de vroege shift hebt gehad, om 13u15 thuiskomt en om 14 uur klaar moet staan bij de klant om vier uur lang te poetsen. Maar dat is een kwestie van de klik maken, want de klant mag daar niets van merken. Bovendien kruip ik dan ’s avonds gewoon wat vroeger in mijn bed (lacht). In theorie is het bijklussen – ik werk veertien uur per week voor GreenHouse – maar het is wel intens. Gelukkig doe ik het graag. De meeste voldoening haal ik nog uit een propere keuken – daar valt eer te behalen, zeker als hij smerig is (lacht).”

 

Versnapering

Poetsen is voor mij een moment om tot mezelf te komen. Ik werk zelfstandig en kan die vier uur invullen zoals ik wil volgens mijn eigen, vast systeem. Extra leuk is het wanneer de klant een kleine versnapering aanbiedt, zoals een koffie of een chocolaatje. Terughoudendheid bij klanten omdat ik een mannelijke huishoudhulp ben? Nooit meegemaakt. Net zomin als het vooroordeel dat vrouwen beter zouden poetsen dan mannen. Ik poets alsof ik voor mezelf poets, zo eenvoudig is het.”

Ben je benieuwd hoe een job als huishoudhulp bij GreenHouse eruit ziet? Bekijk dan zeker onze film “Een dag in het leven van een huishoudhulp”.

Solliciteer snel!