Mariola en Joanna

Huishoudhulp Lokeren

Mijn mama en veel van haar Poolse vriendinnen werkten al bij GreenHouse, dus toen ik naar België kwam, leek het me logisch dat ik er ook begon.

Moeder en dochter die samen als huishoudhulp bij GreenHouse aan de slag zijn: de Poolse Mariola en Joanna bewijzen dat het perfect kan. Mariola werkt er al 2,5 jaar, Joanna intussen 1,5 jaar. Joanna: “Mijn mama en heel wat van haar vriendinnen waren al bij GreenHouse aan de slag, dus toen ik naar België kwam, leek het mij logisch dat ik er ook begon. En dat viel vanaf het begin heel goed mee: GreenHouse is een vriendelijke werkgever die alle paperassen regelt, mooie uren inroostert én aangename klanten verzekert. Wat we het liefst doen? Zowel mijn mama als ik houden van strijken, ramen lappen, het poetsen zelf … Met de appreciatie van de klant als kers op de taart.” Toch is er één iets waar mama Mariola minder van houdt: “Ik ben eerlijk gezegd niet zo dol op toiletten schoonmaken”, lacht ze.

 

Maar waarom werken er eigenlijk zoveel Polen bij GreenHouse? Is daar een verklaring voor? “Poolse vrouwen houden nu eenmaal van poetsen”, aldus mama Mariola. “We krijgen die passie in ons land van generatie op generatie door. Als we dan ook nog eens terechtkomen bij een werkgever die ons door het werkbare schema toelaat huishoudhulp én mama te zijn, dan is het voor ons perfect. Bijkomend voordeel is dat GreenHouse zo’n familiaal bedrijf is: wij zijn dit voorjaar nog naar het personeelsfeest in Waregem geweest en waren allebei onder de indruk van de gemoedelijke sfeer die daar heerste.”

 

Nederlands

Of ze Polen niet te veel missen, willen we weten. “Toch een beetje”, beaamt Joanna. “Gelukkig zijn naast mijn ouders ook mijn zoontje en wat vriendinnen hier in België. Dus onze belangrijkste familie hebben we rondom ons, zodat we ons volop op het werk kunnen concentreren. Nu nog tijd vinden om Nederlands te leren en we zijn er (lacht).”

Die communicatie was in het begin inderdaad wat moeilijk omwille van de taalbarrière. “Maar ik heb intussen mijn manier gevonden om met klanten te communiceren”, vertelt Mariola. “Als het nodig is, gebruik ik bijvoorbeeld de app van Google Translate. Maar zo weinig mogelijk, ik wil écht de Nederlandse taal onder de knie krijgen.” Haar dochter vult aan: “Wat ook geruststellend is, is dat er op het hoofdkantoor een Poolstalige dame werkt, bij wie mijn mama en ik altijd terecht kunnen met onze vragen. We weten dat we er letterlijk begrepen worden en dat creëert een veilig gevoel.”

Ben je benieuwd hoe een job als huishoudhulp bij GreenHouse eruit ziet? Bekijk dan zeker onze film “Een dag in het leven van een huishoudhulp”.

Solliciteer snel!