Marianne

Huishoudhulp Zulte

Ik werk bij mensen zoals ik bij mij thuis werk, ook daar kan ik niks laten liggen.

Marianne is gepensioneerd sinds haar zestigste, maar werkt nog altijd tien uur per week voor GreenHouse. Omdat ze bezig wil blijven, maar ook – en vooral – omdat ze dol is op poetsen. Marianne: “Toen ik nog fulltime werkte als huishoudhulp, deed ik echt zoveel mogelijk in die vier uur. Zelfs dingen die ik eigenlijk niet moest doen, zoals handdoeken opplooien of strijken. Ik kon dat gewoon niet laten. Maar ik werk nu eenmaal bij mensen zoals ik bij mij thuis werk, ook daar kan ik niets laten liggen (lacht).”

 

 

 

Mantelzorger

Niet verwonderlijk dus dat de klanten van Marianne – zelfs letterlijk – smeekten om na haar pensioen te blijven werken. “Het kantoor bood mij daarom de mogelijkheid van een minimumcontract”, vertelt ze. “Ik wilde dat zeker doen, als ik het kon combineren met mijn taak als mantelzorger voor mijn man. In samenspraak met GreenHouse is dat perfect geregeld: ik werk de ene week acht en de andere week twaalf uur. Perfect om te combineren met mijn privéleven. Meer nog, die regeling was zelfs hun voorstel toen ze hoorden dat mijn man hulpbehoevend was. Ik zie het niet elke werkgever doen. Het enige wat ik jammer vind, is dat ik enkele klanten heb moeten ontgoochelen omdat ik nu minder uren doe."

Ben je benieuwd hoe een job als huishoudhulp bij GreenHouse eruit ziet? Bekijk dan zeker onze film “Een dag in het leven van een huishoudhulp”.

Solliciteer snel!