Darline

Huishoudhulp Waregem

Ik heb echt van mijn hobby mijn beroep kunnen maken.

Met haar zestien jaar dienst voor GreenHouse is Darline een huishoudhulp van het eerste uur. “Ik heb echt van mijn hobby mijn beroep kunnen maken”, steekt ze van wal. “Nu, als ik het niet zo graag zou doen, zou ik het niet volhouden: het is heel fysiek werk dat vaak onderschat wordt. Ook de complimenten helpen: je kan niet geloven hoeveel deugd een berichtje doet met de boodschap ‘heerlijk thuiskomen in een mooi gepoetst huis’. Dan groei je gewoon als mens.”

 

Hart luchten

“Wat mij vooral bevalt aan GreenHouse, is dat alles goed voor jou geregeld wordt en dat je hier altijd, maar dan ook echt altijd een luisterend oor vindt. Je bent zonder uitzondering welkom om je hart te komen luchten. Ik vind dat heel belangrijk, je hebt hier niet de indruk dat er mensen boven jou staan. Vijftien jaar geleden was het bedrijf uiteraard veel kleiner, maar ik voel dat familiale karakter nog altijd heel sterk.”

 

Wederzijds vertrouwen

In die vijftien jaar heeft Darline heel wat meegemaakt. “Soms droevige zaken: zo is onlangs een bejaard koppel, één van mijn eerste huishoudens, gestorven. Op amper drie maanden tijd van elkaar gingen ze dood. Dat raakte me diep, omdat ik er een heel hechte band mee had. Maar er zijn natuurlijk ook heel veel mooie momenten: zo werk ik nu voor een jong koppel én hun beide ouders en werd ik uitgenodigd op zowel het trouwfeest van het koppel als de vijftigste huwelijksverjaardag van één van de ouders. Ik weet nog dat ik op dat feest stond en dacht: “Zie mij hier nu, de huishoudhulp (lacht).”

Ben je benieuwd hoe een job als huishoudhulp bij GreenHouse eruit ziet? Bekijk dan zeker onze film “Een dag in het leven van een huishoudhulp”.

Solliciteer snel!