Christine

Coach Hoofdzetel Waregem

Alle medewerkers worden hier menselijk benaderd, niemand is hier een nummer.

Christine mag zich zonder blikken en blozen een ancien van GreenHouse noemen: ze startte er in 2003 als huishoudhulp. “Ik begon in een klein en familiaal bedrijf, dat ik in de loop der jaren spectaculair heb zien groeien. Maar ik vind en voel dat het persoonlijke karakter is gebleven. Dat vind ik heel belangrijk: alle medewerkers worden hier menselijk benaderd, niemand is hier een nummer.”

 

Alles naar wens

Vandaag is Christine al zes jaar coach van (vooral) nieuwe huishoudhulpen. “Ik begeleid hen op de werkvloer, dus bij de klant thuis. We luisteren eerst naar wat de klant wil en werken vervolgens ruimte per ruimte af. Ik leer hen bepaalde technieken, ik toon hoe ze aandacht voor details kunnen hebben en efficiënt kunnen organiseren. Ook is het heel belangrijk dat ze klantgericht en uiteraard veilig werken. Normaal gezien volstaat één coachsessie, maar als we zien dat het wat minder vlot, kan er een tweede en zelfs derde volgen. Maar: nooit met de harde hand, want dat werkt niet. Na de eerste sessie bel ik de klant altijd op om te vragen hoe het is geweest en of alles naar wens was. Die reactie speel ik vervolgens door aan het kantoor. Huishoudhulpen appreciëren die coaching, ze zijn echt blij dat ze tips krijgen om efficiënter te werken. Dat merken we aan hun feedback achteraf op kantoor. De klanten beschouwen die coaching als een extra service van GreenHouse. Regelmatig krijgen we hierover een dankbaar mailtje.”

 

Radiator

“Het leukste aan mijn job? Merken dat de huishoudhulpen mijn tips en advies opvolgen. Of achteraf één van hen tegenkomen en enthousiast begroet worden. Dat houdt me jong en geeft me veel voldoening. Ook het feit dat ik zélf af en toe nog bijleer vind ik fijn. Zo leerde ik onlangs nog hoe je gemakkelijk stof van achter een radiator kan weghalen zonder een borstel te gebruiken: een klampvochtige dweil neemt blijkbaar gemakkelijk stof op. Of dat er niet altijd een telescopische stok nodig is om hoge ramen te wassen – een borstelsteel kan hier wonderen doen. Nooit te oud om te leren dus!”

 

Ben je benieuwd hoe een job als huishoudhulp bij GreenHouse eruit ziet? Bekijk dan zeker onze film “Een dag in het leven van een huishoudhulp”.

Solliciteer snel!