Chanthana

Huishoudhulp Waregem

Ik heb veel gehad aan de mensen van kantoor Waregem, vooral om de uren te regelen, zodat ik voor mijn kinderen kan zorgen.

Zo’n tweeëntwintig jaar geleden verhuisde Chanthana van Thailand naar België om te trouwen. Ze kreeg drie kinderen, maar tien jaar geleden volgde ook een scheiding. Chantana moest dus zorgen dat er brood op de plank kwam. “Ik ben bij GreenHouse langsgegaan, omwille van hun goede reputatie en het feit dat ze ook anderstaligen een eerlijke kans geven. Ik mocht meteen beginnen. Tien jaar later doe ik het nog altijd even graag. De mensen zijn tevreden en vriendelijk, het kantoor zorgt goed voor me en ik mag altijd langskomen als er een probleem is … Ook het respect van de klanten vind ik belangrijk, omdat ik hard mijn best doe. Zo nodigt een jong koppel waar ik voor werk mij altijd uit voor tien minuten koffiepauze. Ik vind dat mooi. Want uiteindelijk werk je wel vier uur aan één stuk, niet? Sommige klanten kan ik al echt vrienden noemen, ik praat zelfs Nederlands met hen om te oefenen. Alleen klanten met veel beeldjes en kadertjes om af te stoffen vind ik iets minder – dan verlies ik te veel tijd voor andere zaken (lacht). Wist je trouwens dat het in de winter in Thailand nog altijd 25 à 28 graden is? Toen ik hier begon als huishoudhulp, had ik nog nooit een chauffage gezien!”

 

Alleenstaande

“Ik heb veel gehad aan de mensen van het kantoor in Waregem, vooral in de nasleep van mijn scheiding en om de uren te regelen. Mijn kinderen moeten immers naar school, ze hebben vakantie ... Om dat als alleenstaande te combineren met werken is niet gemakkelijk. Daar hebben ze bij GreenHouse nooit moeilijk over gedaan. Toen mijn mama in Thailand overleed en ik naar ginds wilde vertrekken, hadden ze daar alle begrip voor – ik ben er nog steeds van onder de indruk. Sommige vrienden van mij hebben me al gevraagd of ik niet met hen bij een andere poetsfirma wilde werken. Maar ik weiger: ik voel me hier veel te goed.”

Ben je benieuwd hoe een job als huishoudhulp bij GreenHouse eruit ziet? Bekijk dan zeker onze film “Een dag in het leven van een huishoudhulp”.

Solliciteer snel!