Annabel

Huishoudhulp Brugge

Ik krijg heel veel begrip en ondersteuning van het kantoor.

Annabel is doof, maar dat weerhoudt haar er niet van al elf jaar te poetsen als de beste – ze is overigens ook niet de enige huishoudhulp met een gehoorstoornis. “Ik doe het werk heel graag, vooral omwille van de variatie: opruimen, ramen wassen, stofzuigen, afwassen … - voor mij zijn dat allemaal fijne taken. Ik communiceer ook gemakkelijker met de klanten dan je misschien zou denken. En als ze mij al eens niet begrijpen – ik ben door mijn auditieve handicap ook minder goed verstaanbaar – schrijf ik het gewoon neer op een briefje. Bovendien ken ik de meeste klanten heel erg goed: zo werk ik in de privéwoning van de apotheek waar ik regelmatig kom, bij de leerkracht van mijn dochter Merel … Dat maakt de communicatie meteen al een heel stuk vlotter, maar het feit dat ik ze ken betekent uiteraard niet dat die een voorkeursbehandeling krijgen! Bij zes à zeven klanten werk ik trouwens al de volle elf jaar, dat betekent wellicht dat ze tevreden zijn (lacht). Mijn geheim? Ik poets bij mensen alsof het bij mij thuis is.”

 

Veel begrip

“Of ik graag werk voor GreenHouse? Absoluut. Ik krijg vooral heel veel begrip van het kantoor in Brugge en ik ken de mensen er ook goed. Zo ben ik enige tijd out geweest door een aandoening aan mijn been: ik heb dat aan het kantoor gemeld en mocht meteen stoppen tot het beter was. Nu is dat probleem verholpen en mag ik direct weer beginnen. Zoiets doet deugd. Daarnaast zorgt GreenHouse voor de nodige ‘auditieve’ ondersteuning. Bij het jaarlijkse personeelsfeest wordt bijvoorbeeld een doventolk ingeschakeld. Doven hebben sowieso recht op 18 doventolkenuren.”

Ben je benieuwd hoe een job als huishoudhulp bij GreenHouse eruit ziet? Bekijk dan zeker onze film “Een dag in het leven van een huishoudhulp”.

Solliciteer snel!