Alejandra

Huishoudhulp Asse

Ik doe dit werk nu net een jaar en wat mij betreft nog tot aan mijn pensioen.

Alejandra maakte een ietwat vreemde carrièrekeuze. Pas afgestudeerd als kinderverzorgster besloot ze om als huishoudhulp aan de slag te gaan bij GreenHouse. “Mijn mama poetst al 7 jaar voor het bedrijf en doet dat nog altijd met veel plezier. Dus ik besloot hier ook mijn kans te wagen. Waarom ik dan studeerde voor kinderverzorgster? Ik wilde vooral een diploma om op terug te vallen en om mijn toekomstige kinderen mee te motiveren. Maar in de sector is weinig vast werk – ik ging van interim naar interim – én ik heb altijd heel graag gepoetst. Dus ik vond dit een logische keuze.”

 

Kers op de taart

“Ik ben echt dol op poetsen. Als ik klaar ben met stofzuigen, zou ik meteen opnieuw willen beginnen (lacht). Of ik kom thuis na mijn werk en wil meteen mijn appartement poetsen. Dat vind ik trouwens de grootste voldoening aan dit werk: een vuile ruimte die na mijn passage weer kraaknet is. Nog een pluspunt: ik werk heel graag alleen. In alle rust een huis proper maken is voor mij de hemel. Zeker als ik een complimentje van een klant krijg: een sms dat het huis heel mooi gepoetst is bijvoorbeeld of wanneer ze zeggen dat ze blij zijn dat mijn verlof erop zit (lacht). Dat geeft een leuk gevoel.”

 

Praatje slaan

“Ik doe dit werk nu net een jaar en wat mij betreft nog tot aan mijn pensioen. Zeker bij GreenHouse: heel wat bedrijven willen medewerkers aantrekken met een fiets, een auto of maaltijdcheques. Maar de familiale warmte die ik hier ervaar, vind ik pas echt onbetaalbaar. Ik ga elke dinsdag naar het kantoor in Asse, soms gewoon om een praatje te slaan. Ze begeleiden mij ook administratief heel goed, zo hebben ze meteen mijn jeugdvakantie geregeld toen ik er begon.”

 

Ben je benieuwd hoe een job als huishoudhulp bij GreenHouse eruit ziet? Bekijk dan zeker onze film “Een dag in het leven van een huishoudhulp”.

Solliciteer snel!