Patsy

Onthaalmedewerker Hoofdzetel Waregem

Mensen helpen met de glimlach: helemaal mijn ding!

“Ik ben sinds een jaar onthaalmedewerker op het hoofdkantoor in Waregem. Dat houdt vooral in dat ik telefoons van medewerkers en klanten beantwoord en de algemene administratie verzorg. Heel wat oproepen komen bij mij terecht, vooral wanneer de lijn in één van onze lokale kantoren bezet is. Op die manier kunnen we die mensen toch snel helpen. Concreet probeer ik klanten of medewerkers op mijn beurt door te schakelen naar het kantoor dat ze willen bereiken. Of ik zet hun vraag op mail en stuur die naar de persoon in kwestie. Indien mogelijk probeer ik zelf advies te geven – bijvoorbeeld wanneer het om de planning gaat.”

 

Moeilijke namen

“Waarom medewerkers ons bellen? Bijvoorbeeld om te laten weten dat ze het gebruikersnummer van de klant niet bij de hand hebben – dat hebben ze nodig om hun uren te kunnen registreren. Wij kunnen dit trouwens heel gemakkelijk opzoeken in ons programma, omdat iedere medewerker een eigen code heeft – dat is vooral praktisch omdat medewerkers soms moeilijke namen hebben. Zo vermijden we tijdverlies. Klanten op hun beurt bellen vooral voor praktische zaken: ze vragen naar de vakantieregeling van de huishoudhulp. Of ze zijn wat in de war omdat ze denken dat Sodexo en GreenHouse één en hetzelfde bedrijf is. Dan leggen wij uit dat Sodexo het bedrijf is waar je dienstencheques bestelt en GreenHouse het bedrijf is waar je terechtkan voor huishoudhulp. Elk gesprek is een verrassing, maar mensen helpen met de glimlach: helemaal mijn ding!”

 

Zelf poetsen

“Ik hou vooral van de job omdat ik het enorm leuk vind om sociaal werk te doen. Bovendien is elke dag, elke telefoon anders, dat houdt het spannend. Ten slotte – maar dat wist ik al voor ik hier begon, door de vele foto’s op de Facebook-pagina – is de sfeer bij GreenHouse fantastisch. Zo wordt er na het werk al eens iets samen gedronken en krijgen wij regelmatig de kans om kennis te maken met nieuwe huishoudhulpen. En over huishoudhulpen gesproken: af en toe zou ik graag van achter mijn bureau komen en zelf gaan poetsen bij de klanten. Om eens echt ‘in het veld’ te staan. Of dat er ooit van komt? Wie weet (lacht).”

Sluit je aan bij de GreenHouse-familie!

Ontdek onze jobs